Vijesti

ŠEST OSUMNJIČENIH LIŠENIH SLOBODE U NASTAVKU AKCIJE “HORNET” PREDATI TUŽITELJSTVU BiH

14.12.2022. 12:58

Policijski djelatnici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, u suradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, u prijepodnevnim satima predali su tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju šestoricu osumnjičenih u okviru operativne akcije “Hornet”, usmjerene na suzbijanje organiziranog kriminala u svezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.  

 

ŠEST OSUMNJIČENIH LIŠENIH SLOBODE U NASTAVKU AKCIJE “HORNET” PREDATI TUŽITELJSTVU BiH

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela organizirani kriminal u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz KZ-a BiH.

 

Pripadnici ove organizirane skupine sumnjiče se za nabavu veće količine opojne droge “marihuana” sa teritorija R Crne Gore, te organizirani prijenos, skrivanje i krijumčarenje opojne droge u BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

 

 

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dokazima iz dešifriranih aplikacija Sky i Anom.

 

 

 

Tužitelj će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane i nastavku istražnih aktivnosti u predmetu.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba