Vijesti

DEŽURNI TUŽILAC KOORDINIRAO AKTIVNOSTI NA ZAPLJENI VELIKIH KOLIČINA CIGARETA

12.12.2022. 10:40

Postupajući u okviru 24-satne dežure, dežurni tužilac Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u okviru kojih je zaplijenjena količina od 51.500 kutija cigareta, neprijavljenih i neobilježenih akciznim markicama u skladu sa zakonom, tržišne vrijednosti od oko 309.000 KM.

 

DEŽURNI TUŽILAC KOORDINIRAO AKTIVNOSTI NA ZAPLJENI VELIKIH KOLIČINA CIGARETA

Cigarete su otkrivene kao skriveni teret u kontroli teretnog motornog vozila koje je na graničnom prelazu Rača ušlo u carinsko područje Bosne i Hercegovine, te je dežurni tužilac dao upute o daljem postupanju, ispitivanju osumnjičenog, kao i oduzimanju i zapljeni ilegalnih cigareta u skladu sa naredbom Suda BiH.

 

 

Također, u nedjelju 11.12.2022. godine, dežurni tužilac je sa Graničnom policijom BiH koordinirao aktivnosti oko otkrivanja i zapljene 50 kartona krijumčarenih cigareta ilegalno uvezenih na područje Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Karakaj.

 

 

Postupajući u okviru dežure tužilac je davao potrebne instrukcije i upute pripadnicima agencija za provođenje zakona sa ciljem otkrivanja i dokumentovanja krivičnih djela i njihovih počinilaca, radi daljeg procesuiranja u okviru predmeta Tužilaštva BiH.

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba