Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

08.12.2022. 14:47

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Miloša Bijelića, rođenog 2001. godine u Dandenogu, Australija, državljanina BiH.

 

  

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

Optuženi se tereti da je nezakonito pokušao staviti u promet veću količinu trošarinske robe-duhana, koji nije bio obilježen kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

 

Prema navodima optužnice, optuženi je dana 16. prosinca prošle godine, rezani duhan veće vrijednosti na ilegalnom tržištu, u količini od 390 kilograma, zapakiran u PVC vreće, i oko 10.000 komada ručno pravljenih cigareta, za koje nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, prevozio u motornom vozilu, u namjeri daljnje prodaje, te je zatečen prigodom kontrole na području magistralnog puta Bosanski Novi / Novi Grad - Bosanska Krupa i u toj namjeri spriječen od strane policijskih djelatnika Granične policije BiH.

 

Optuženi se tereti za kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. KZ-a BiH, u svezi sa člankom 26. istog Zakona.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

Redigovana optužnica


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba