Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ВИСОКУ КОРУПЦИЈУ

08.12.2022. 14:44

Након испитивања осумњиченог, поступајућа тужитељка Тужилаштва БиХ упутиће приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Лучић Милоша (1986), министра Министарства за људска права и избјеглице.

 

  

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ВИСОКУ КОРУПЦИЈУ

Осумњичени је под истрагом због коруптивних кривичних дјела злоупотребе положаја или овлаштења повезаним са више кривичних дјела.

 

 

Мјера притвора предлаже се из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке б) и ц), односно због постојања опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

 

 

Мјера притвора потребна је јер би осумњичени боравком на слободи, као и боравком на радном мјесту, био у свакодневном контакту са лицима која су свједоци, саучесници или су повезани са догађајима обухваћеним предметом, међу којима су и лица којима је надређени руководилац, те би имао приступ документацији и доказним материјалима, што би могло угрозити процес истраге и истражне радње које се требају предузети.

 

 

Детаљно образложен приједлог за одређивање мјере притвора биће у законском року упућен Суду БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba