Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРОТИВ ПРИПАДНИКА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ

07.12.2022. 14:28

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против  Радетић Ненада (1967) из Бања Луке и Тепић Југослава (1981) из Градишке, полицијских службеника запослених у Граничној полицији БиХ.

 

 

  

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРОТИВ ПРИПАДНИКА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ

Оптужени се терете да су дана 16.10.2020. године на МГП Градишка, обављајући послове и задатке овлаштених службених лица Граничне полиције БиХ, распоређених на пословима полицајаца граничне контроле лица и возила на улазу у БиХ, захтијевали и примили дар да у оквиру својих овлаштења изврше радњу коју не би смјели извршити.

 

У оптужници се наводи да су оптужени наведеног дана, за вријеме трајања пандемије Covid 19 и великог броја заражених лица, приликом контроле путних исправа лица држављана Аустрије, који нису имали потребна Covid одобрења и потврде, незаконито омогућили улазак на територију БиХ, након што су од наведених лица захтијевали и примили новчану корист, те на тај начин за себе прибавили незакониту имовинску корист.

 

Оптужени се терете да су починили кривично дјело примање дара и других облика користи из члана 217. став 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 29. истог Закона.

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Редигована оптужница

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba