Vijesti

U PREDMETU VISOKE KORUPCIJE LIŠEN SLOBODE MINISTAR U VIJEĆU MINISTARA BiH

06.12.2022. 10:42

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju policijski djelatnici SIPA-e, uz asistenciju MUP-a RS, proveli su akciju lišenja slobode osumnjičenog Lučić Miloša (1986), aktualnog ministra u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

 

U PREDMETU VISOKE KORUPCIJE LIŠEN SLOBODE MINISTAR U VIJEĆU MINISTARA BiH

Uporedo sa lišenjem slobode vrše se pretresi uredskih prostorija, mjesta boravka osumnjičenog, kao i drugih objekata u cilju pronalaska dokaza o izvršenim kaznenim djelima.

 

Osumnjičeni Lučić pod istragom je Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti, povezano sa više koruptivnih kaznenih djela kojima je nanesena šteta proračunskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe.

 

 

Tijekom rada na predmetu prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zlouporabe u oblasti trošenja sredstava namijenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zouporabe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom.

 

Tužitelj i istražitelj Tužiteljstva BiH koordiniraju aktivnosti policijskih tijela i određuju daljnje istražne aktivnosti koje će se poduzeti.

 

 

Osumnjičeni će u zakonskom roku, u pratnji SIPA-e, biti predat postupajućoj tužiteljici koja će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljnjim aktivnostima.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba