Vijesti

OPTUŽENI ZMIJANJAC DRAGOJA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU ZIKS-a BiH U VRŠENJU SLUŽBENIH POSLOVA

24.11.2022. 14:00

Optuženi Zmijanjac Dragoja (1951), koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, sporazumno je priznao krivnju, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca.

OPTUŽENI ZMIJANJAC DRAGOJA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU ZIKS-a BiH U VRŠENJU SLUŽBENIH POSLOVA

Oglašen je krivim za produženo kazneno djelo napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela iz članka 241b. stavak 1. Kaznenog zakona BiH, u vezi sa članom 54. stav 2. istog Zakona, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

 

Optuženi je priznao krivnju da je, kao osuđena osoba na izdržavanju kazne zatvora za ratne zločine ubojstva počinjene na području Prijedora, u Zavodu za izvršenje kaznenih/krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera u BiH u Istočnoj Ilidži, u dva navrata upućivao prijetnje zavodskom djelatniku prigodom obavljanja službene radnje.

 

Optuženi je nakon povratka sa vanzavodskih pogodnosti, prigodom kontrole i pregleda na ulasku u objekat, u alkoholisanom stanju, uposlenicima zavoda prijetio smrću, ističući da već izdržava kaznu zbog ubojstva, da bi te prijetnje i njihovu ozbiljnost ponovio i naknadno tijekom ispitivanja.

 

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen od strane Suda te je optuženom izrečena navedena kazna.

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba