Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА 30 ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

22.11.2022. 11:04

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Кукец Жељка, рођеног 1961. године у Бјеловару, Р Хрватска, држављанина Р Хрватске.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА 30 ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

Оптужени се терети да је 03.08.2022. године, с циљем стицања противправне имовинске користи, по претходном договору са њему познатим лицем, за новчану накнаду од 500 евра по особи, покушао извршити нелегално пребацивање 30  миграната, држављана Р Турске, са територије Босне и Херцеговине на подручје Р Хрватске и ЕУ, међу којима је било и једно малољетно лице, знајући да кријумчарена лица – мигранти не испуњавају  услове за законит боравак у Босни и Херцеговини, нити услове за законит прелазак државне границе БиХ.

Према наводима оптужнице, оптужени је приликом редовног транспорта робе у товарном простору теретног моторног возила који је управљао, незаконито покушао прокријумчарити мигранте преко државне границе, а у чему је спријечен приликом редовне контроле од стране службеника Граничне полиције БиХ на МГП Шамац. 

Оптужени се терети да је починио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. став 4. у вези става 1. КЗ-а БиХ, у вези са чланом 26. истог Закона.

Оптужени се налази у притвору, а оптужница је упућена на потврђивање Суду БиХ.

Редигована оптужница


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba