Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRIJUMČARENJA 30 ILEGALNIH MIGRANATA

22.11.2022. 11:04

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Kukec Željka, rođenog 1961. godine u Bjelovaru, R Hrvatska, državljanina R Hrvatske.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRIJUMČARENJA 30 ILEGALNIH MIGRANATA

Optuženi se tereti da je 03.08.2022. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, po prethodnom dogovoru sa njemu poznatom osobom, za novčanu naknadu od 500 eura po osobi, pokušao izvršiti nelegalno prebacivanje 30  migranata, državljana R Turske, sa teritorija Bosne i Hercegovine na područje R Hrvatske i EU, među kojima je bila i jedna malodobna osoba, znajući da krijumčarene osobe – migranti ne ispunjavaju uvjete za zakonit boravak u Bosni i Hercegovini, niti uvjete za zakonit prelazak državne granice BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi je prigodom redovitog transporta robe u tovarnom prostoru teretnog motornog vozila koji je upravljao,  nezakonito pokušao prokrijumčariti migrante preko državne granice, a u čemu je spriječen prigodom redovite kontrole od strane djelatnika Granične policije BiH na MGP Šamac. 

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. stavak 4. u svezi stavka 1. KZ-a BiH, u svezi sa člankom 26. istog Zakona.

Optuženi se nalazi u pritvoru, a optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH.

Redigovana optužnica


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba