Вијести

У ОКОЛИНИ ЛИВНА ИЗВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА НЕСТАЛОГ ЛИЦА СА ПОДРУЧЈА БАЊЕ ЛУКЕ

21.11.2022. 14:00

На локалитету гробља Раповине, на подручју општине Ливно, завршена је ексхумација и прелиминарна идентификација несталог лица Д.Г., лица са подручја Бање Луке, несталог на подручју Ливна 1995. године.

Након ексхумације, скелетни остаци транспортовани су у просторије „Градског гробља“ ЈК а.д. Бања Лука, а коначна идентификација је заказана за 23.11.2022. године у Бањој Луци.

Ексхумацију и рад овлаштених службених лица по налогу тужиоца координисао је истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумације учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, Завода за судску медицину Бања Лука, вјештак патолог судско-медицинске струке, потребни радници, као и истражиоци и крим техничари МУП-а Кантона 10 Ливно, те полицијски службеници ПС Ливно који су обезбјеђивали локацију.

Тужилаштво БиХ, заједно са осталим институцијама које учествују у процесу тражења и идентификације несталих лица, наставља активности на процесу ексхумације и тражења несталих лица у свим крајевима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba