Vijesti

U OKOLICI LIVNA IZVRŠENA EKSHUMACIJA NESTALE OSOBE SA PODRUČJA BANJE LUKE

21.11.2022. 14:00

Na lokalitetu groblja Rapovine, na području općine Livno, završena je ekshumacija i preliminarna identifikacija nestale osobe D.G., osobe sa područja Banje Luke, nestale na području Livna 1995. godine.

 

Nakon ekshumacije, skeletni ostaci transportirani su u prostorije „Gradskog groblja“ JK a.d. Banja Luka, a konačna identifikacija je zakazana za 23.11.2022. godine u Banjoj Luci.

Ekshumaciju i rad ovlaštenih službenih osoba po nalogu tužitelja koordinirao je istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, a u postupku ekshumacije sudjelovali su djelatnici Instituta za nestale osobe BiH, Zavoda za sudsku medicinu Banja Luka, vještak patolog sudsko-medicinske struke, potrebni radnici, kao i istražitelji i krim tehničari MUP-a Kantona 10 Livno, te policijski djelatnici PS Livno koji su osiguravali lokaciju.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa ostalim institucijama koje sudjeluju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacije i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba