Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНЕ РОБЕ – ЦИГАРЕТА И ДУВАНА ВЕЋЕ ВРИЈЕДНОСТИ

17.11.2022. 12:39

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против МУРАТОВИЋ ЕНЕСА, рођеног 1967. године у Зворнику, држављанина БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕДОЗВОЉЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНЕ РОБЕ – ЦИГАРЕТА И ДУВАНА ВЕЋЕ ВРИЈЕДНОСТИ

Према наводима оптужнице, Муратовић се терети да је, ради стицања противправне имовинске користи, током 2020. и 2021. године, починио пет кривичноправних радњи на начин да се неовлаштено бавио недозвољеним прометом акцизних производа на подручју Тузле и Зворника, односно, у намјери даље продаје, превозио и  складиштио цигарете и дуван веће вриједности у просторијама које је привремено користио, а за коју акцизну робу није посједовао никакву документацију, односно који нису били обиљежени акцизним маркицама.

Приликом извршених претреса пронађене су цигарете у укупној количини од 12.071 пакли разних марки и произвођача и ситно резани дуван у количини од 40 кг, тржишне вриједности од више десетина хиљада КМ.

Оптужени се терети да је посједовао и намјеравао продавати производе који нису обиљежени контролним пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, чиме је починио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа из члана 210а. став 1. у вези са чланом 26. КЗ-а БиХ, а све у вези са чланом 54. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Редигована оптужница


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba