Vijesti

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ISTOČNOM SARAJEVU POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

15.11.2022. 15:27

Grupa od 25 studenata, sa Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu, boravila je u jednodnevnoj posjeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

 

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA U ISTOČNOM SARAJEVU POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

Sa studentima su se sastali tužilac iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, istražilac iz Odjela za istrage i podršku svjedocima, kao i predstavnici Odjela za odnose s javnošću.

Studentima se obratio i zaželio dobrodošlicu glavni tužilac Milanko Kajganić, koji je istakao važnost saradnje pravosuđa sa akademskom i stručnom zajednicom, kao i studentima pravnih fakulteta, kao budućim zaposlenicima pravosudnih institucija.

Tokom posjete studentima su prezentovane najznačajnije činjenice o Tužilaštvu BiH, uključujući nastanak i osnivanje 2003. godine, kao i najznačajnije informacije o radu na predmetima, ostvarenim rezultatima, regionalnoj i međunarodnoj saradnji, kao i druge najznačajnije informacije o radu ove pravosudne institucije.

Studenti su tokom posjete imali priliku postavljati pitanja o radu tužilaštva, kao i svim drugim pitanjima iz djelokruga rada Tužilaštva BiH, a upriličen je i kratki obilazak kapaciteta Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Posjete studenata realizuju se u okviru aktivnosti Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH i jačanja saradnje sa akademskom i stručnom zajednicom.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba