Вијести

АМБАСАДОР САД-а ПОСЈЕТИО ТУЖИЛАШТВО БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

15.11.2022. 08:32

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, састао се са амбасадаром Сједињених Америчких Држава Њ.Е. Michaelom J. Murphyjem.

АМБАСАДОР САД-а ПОСЈЕТИО ТУЖИЛАШТВО БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

На састанку је разговарано о активностима у процесу јачања владавине права у Босни и Херцеговини, као и процесуирању предмета из надлежности Тужилаштва БиХ у које спадају предмети за организовани криминал, међународни и прекогранични криминал, корупцију, тероризам, ратне злочине, као и незаконитости повезане са изборним процесом и друга кривична дјела.

Главни тужилац Кајганић упознао је амбасадора Murphyja са радом и активностима Тужилаштва БиХ, планираним корацима у јачању владавине права и безбједности у Босни и Херцеговини, те се захвалио за подршку коју Сједињене Државе пружају у раду институција за провођење закона од самог оснивања Тужилаштва БиХ, 2003. године, па све до данас.  

Амбасадор Murphy истакао је важност Тужилаштва Босне и Херцеговине као дијела правосудне заједнице у БиХ од којег јавност и грађани очекују успостављање владавине права и закона, те изразио подршку напорима у процесуирању свих незаконитости које угрожавају безбједност грађана, укључујући предмете организованог међународног криминала, предмете са Sky и Аном апликацијама, као и предмете високе и средње корупције.

На састанку је договорено да ће се партнерство и сарадња у јачању владавине права наставити и у будућности.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba