Вијести

ОПТУЖЕНА ЗА МЕЂУНАРОДНУ ТРГОВИНУ ЉУДИМА И МЕЂУНАРОДНО ВРБОВАЊЕ РАДИ ПРОСТИТУЦИЈЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ

17.10.2022. 10:18

Оптужена,  Нацхинкин Наталииа (1989), држављанка Украјине, споразумно је признала кривицу за кривично дјело међународно навођење на проституцију из члана 187. став 1. КЗ-а БиХ, а у вези са чланом 29. истог Закона.

 

ОПТУЖЕНА ЗА МЕЂУНАРОДНУ ТРГОВИНУ ЉУДИМА И МЕЂУНАРОДНО ВРБОВАЊЕ РАДИ ПРОСТИТУЦИЈЕ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛА КРИВИЦУ

Споразумним признањем превиђена је казна затвора у трајању од 1 године и једног мјесеца, као и одузимање предмета који су кориштени приликом извршења кривичног дјела.

Споразумним признањем оптужена је у потпуности прихватила одговорност за кривично дјело за које је терети Тужилаштво БиХ, те се одрекла права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју јој на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Овај предмет представља дио обимне истраге, укључујући и међународну правну помоћ и комуникацију  са партнерским институцијама и агенцијама, а у оптужници се наводи да је оптужена, ради стицања незаконите имовинске користи, врбовала стране држављанке, углавном са подручја Украјине и Русије, те их доводила у БиХ, проналазила смјештај и искориштавала ради пружања сексуалних услуга за новац.

Након разматрања споразума, исти је прихваћен од стране Суда те је оптуженој изречена наведена казна.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba