Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНИНА ПАКИСТАНА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА У БОСНИ ХЕРЦЕГОВИНИ

17.10.2022. 08:40

Поступајући у оквиру 24-часовне дежуре, дежурни тужилац Тужилаштва БиХ координисао је активности са Граничном полицијом БиХ које су се односиле на лишење слободе осумњиченог држављанина Пакистана, на подручју Зворника.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДРЖАВЉАНИНА ПАКИСТАНА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА У БОСНИ ХЕРЦЕГОВИНИ

Наведени осумњичени терети се да је организовао и реализовао кријумчарење групе од 10 илиегалних миграната са подручја Србије у Босну и Херцеговину, а који не испуњавају услове за законити улазак и боравак у БиХ, са циљем њиховог даљег кријумчарења према земљама ЕУ.

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Waqas Rana, држављанин Пакистана, из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог који је страни држављанин, као и опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

На рочишту које је данас одржано у Суду БиХ, поступајући тужилац детаљно је образложио притворске разлоге и чека се одлука суда.

Извршењем ових кривичних дјела наноси се штета безбједносној ситуацији у БиХ у сегменту илегалних миграција, те Тужилаштво БиХ и партнерске полицијске агенције настављају истрагу како би се откриле све околности повезане са организованим кријумчарењем миграната, као и незаконитим дјеловањем наведеног пакистанског држављанина на подручју Босне и Херцеговине. 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba