Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ПРИПАДНИКА МЕЂУНАРОДНЕ ГРУПЕ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

07.10.2022. 10:01

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ПРИПАДНИКА МЕЂУНАРОДНЕ ГРУПЕ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

-      Нукић Адија, рођеног 1990. године у Сарајеву, држављанина БиХ.

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства осумњиченог, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

Осумњичени се, између осталог, терети да је као припадник организоване криминалне групе, која је комуницирала путем заштићених апликација, као корисник два Sky налога, током 2020. и 2021. године учествовао у договарању, преузимању, преносу, сакривању и даљој дистрибуцији великих количина опојних дрога “speed”, марихуана, кокаин и хероин, некада у количинама од више килограма, ради продаје на илегалном нарко-тржишту у Босни и Херцеговини, као и кријумчарења и продаје опојне дроге у иностранству.

Мјера притвора потребна је јер Тужилаштво БиХ у предмету Елвис Кељменди и др., заједно са партнерским институцијама и агенцијама из земаља региона и ЕУ, проводи обимну истрагу са циљем идентификовања свих припадника организоване криминалне групе и документовања бројних кривичних дјела која им се стављају на терет.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba