Вијести

ДЕЛЕГАЦИЈА EUROJUST-а У ПОСЈЕТИ ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

05.10.2022. 12:43

В.д. главног тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине, Миланко Кајганић, заједно са својим сарадницима састао се са делегацијом Европске агенције за сарадњу у кривичном правосуђу–EUROJUST, на чијем челу је био предсједник Ладислав Хамран.

ДЕЛЕГАЦИЈА EUROJUST-а У ПОСЈЕТИ ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Теме састанка, између осталог, односиле су се на активности у оквиру IPA 3 пројекта који ће EUROJUST имплементирати на Западном Балкану, са циљем унапређења прекограничне сарадње у региону у случајевима тешких облика прекограничног и организованог криминала, окупљањем тужилаца и других релевантних институција и агенција за провођење закона из шест земаља партнера са Западног Балкана, укључујући Босну и Херцеговину, пружањем подршке у координацији паралелних истрага и кривичног гоњења, као и успостављању заједничких истражних тимова.

В.д. главног тужиоца, Кајганић, захвалио се предсједнику Хамрану и званичницима EUROJUST-а на посјети, као и помоћи коју ова институција пружа у раду тужилаштва у борби против организованог, међународног и свих других облика тешког криминала, те је истакао да се лично залагао да се сарадња са овом, као и другим партнерским институцијама Европске уније убрза, као и да се успоставе сви потребни механизми у Босни и Херцеговини како би сарадња била што бржа и ефикаснија.

Званичници EUROJUST-а исказали су подршку Тужилаштву БиХ и партнерским агенцијама Босне и Херцеговине у јачању владавине права и учествовању у међународним операцијама у борби против организованог и прекограничног криминала.

У Тужилаштву БиХ тренутно је у раду више десетина предмета у којима се на различите начине реализује међународна сарадња са тужилаштвима и партнерским институцијама земаља региона, Европске уније и цијелог свијета.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba