Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ПОЛИЦИЈСКИ СЛУЖБЕНИК ОСУМЊИЧЕН ЗА КОРУПЦИЈУ

27.09.2022. 12:15

Поступајући по налогу и у координацији са тужиоцем Тужилаштва БиХ, полицијски службеници МУП-а КС лишили су слободе полицијског инспектора МУП-а Кантона Сарајево који је осумњичен за кривична дјела повреде тајности поступка, помоћ починиоцима након извршеног кривичног дјела и проневјеру у служби.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ПОЛИЦИЈСКИ СЛУЖБЕНИК ОСУМЊИЧЕН ЗА КОРУПЦИЈУ

Полицијски инспектор осумњичен је да је ради стицања незаконите имовинске користи, дужи временски период, лицима из крим миљеа и осумњиченима за тешка кривична дјела и организовани криминал одавао информације и податке о полицијским операцијама и активностима.

У оквиру рада на предметима кодних назива “Рез”, “Невера” и “Бумеранг”, истрагом је задокументовано да је осумњичени био у контакту са више лица која су припадници структура организованог криминала, те су његовим коруптивним дјеловањем компромитоване и онемогућене одређене акције у предметима борбе против носилаца организованог криминала у Сарајеву и Босни и Херцеговини.

Осумњичени ће током дана бити предат поступајућем тужиоцу који ће, након испитивања, одлучити о даљим активностима према осумњиченом.

Ова активност показује одлучност Тужилаштва БиХ и МУП-а КС у борби против корупције и организованог криминала, нарочито против лица која злоупотребљавају полицијски положај и капацитете како би штитили и подржавали организовани криминал и на тај начин наносили штету свим грађанима Босне и Херцеговине.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba