Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH LIŠEN SLOBODE POLICIJSKI SLUŽBENIK OSUMNJIČEN ZA KORUPCIJU

27.09.2022. 12:15

Postupajući po nalogu i u koordinaciji sa tužiocem Tužilaštva BiH, policijski službenici MUP-a KS lišili su slobode policijskog inspektora MUP-a Kantona Sarajevo koji je osumnjičen za krivična djela povrede tajnosti postupka, pomoć počiniocima nakon izvršenog krivičnog djela i pronevjeru u službi.

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH LIŠEN SLOBODE POLICIJSKI SLUŽBENIK OSUMNJIČEN ZA KORUPCIJU

Policijski inspektor osumnjičen je da je radi sticanja nezakonite imovinske koristi, duži vremenski period, osobama iz krim miljea i osumnjičenima za teška krivična djela i organizovani kriminal odavao informacije i podatke o policijskim operacijama i aktivnostima.

U okviru rada na predmetima kodnih naziva “Rez”, “Nevera” i “Bumerang”, istragom je zadokumentovano da je osumnjičeni bio u kontaktu sa više osoba koje su pripadnici struktura organizovanog kriminala, te su njegovim koruptivnim djelovanjem kompromitovane i onemogućene određene akcije u predmetima borbe protiv nosilaca organizovanog kriminala u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Osumnjičeni će tokom dana biti predat postupajućem tužiocu koji će, nakon ispitivanja, odlučiti o daljim aktivnostima prema osumnjičenom.

Ova aktivnost pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i MUP-a KS u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, naročito protiv osoba koje zloupotrebljavaju policijski položaj i kapacitete kako bi štitili i podržavali organizovani kriminal i na taj način nanosili štetu svim građanima Bosne i Hercegovine.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba