Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH I GRANIČNA POLICIJA PROVODE AKTIVNOSTI U BORBI PROTIV KRIJUMČARENJA MIGRANATA

23.09.2022. 15:02

Postupajući po nalogu tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije, u dva predmeta, lišili su slobode ukupno 3 osumnjičene osobe.

TUŽITELJSTVO BiH I GRANIČNA POLICIJA PROVODE AKTIVNOSTI U BORBI PROTIV KRIJUMČARENJA MIGRANATA

Osumnjičeni, koji su strani državljani, su pod istragom i terete se da su duže vremensko razdoblje, vršili organiziranje, komunikaciju i krijumčarenje ilegalnih migranata na područje Bosne i Hercegovine.

U jednom predmetu, osumnjičeni su za izvršenje kaznenih djela koristili plovilo kojim su preko riječne granice na teritorij Bosne i Hercegovine krijumčarili više osoba u nezakonitim prelascima granice.

Počinjenjem ovih kaznenih djela počinitelji ostvaruju nezakonitu imovinsku korist, a nanosi se šteta Bosni i Hercegovini narušavanjem sigurnosne situacije, omogućavanjem ilegalnih migracija, kao i povećanjem broja osoba koje nezakonito borave u Bosni i Hercegovini, a sa ciljem odlaska prema zemljama EU.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajuća tužiteljica donijet će odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane, kao i daljnjim istražnim aktivnostima u ovim predmetima.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba