Vijesti

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA OSUMNJIČENOG POLICIJSKOG SLUŽBENIKA RADOVANOVIĆ DEJANA

23.09.2022. 14:26

Nakon ispitivanja, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičenog Radovanović Dejana,  rođenog 1993. godine u Trebinju, državljanina Bosne i Hercegovine i R  Srbije, zaposlen kao policajac u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine.

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA OSUMNJIČENOG POLICIJSKOG SLUŽBENIKA RADOVANOVIĆ DEJANA

Mjere zabrane, između ostalog, odnose se na oduzimanje putnih isprava, zabranu izdavanja novih pasoša, kao i korištenje lične karte za prelazak državne granice, zabrana obavljanja službenih dužnosti policijskog službenika i pristup kapacitetima Granične policije, kao i zabranu sastajanja s određenim licima.

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog krivičnog djela i zloupotrebe  policijskih ovlaštenja i evidencija Granične policije.

Navedene mjere zabrane osigurat će nesmetano sprovođenje i okončanje istrage koju provodi Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama.

Navedeni policijski službenik GP BiH sumnjiči se za krivično djelo krivotvorenje službene isprave iz člana 226. stav 1. Krivičnog zakona BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba