Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАНИ САСТАНЦИ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА ЖРТАВА И ПОРОДИЦА ОШТЕЋЕНИХ У ПРЕДМЕТИМА РАТНИХ ЗЛОЧИНА ИЗ РАЗЛИЧИТИХ ПОДРУЧЈА БиХ

22.09.2022. 16:02

Одржавање редовних састанака са представницима жртава такође је дио активности недавно усвојене Комуникацијске стратегије Тужилаштва БиХ.

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАНИ САСТАНЦИ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА ЖРТАВА И ПОРОДИЦА ОШТЕЋЕНИХ У ПРЕДМЕТИМА РАТНИХ ЗЛОЧИНА ИЗ РАЗЛИЧИТИХ ПОДРУЧЈА БиХ

Замјеник главног тужиоца и руководилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, Иван Матешић, заједно са тужиоцима наведеног одјела, у протеклих неколико дана одржао је састанке са представницима удружења жртава са подручја Хаџића, Зеничко-добојског кантона, Рудог,  Мостара, Фоче, Подриња, Витеза, Бугојна, Вареша, Фојнице, Кисељака, Орашја и Жепча.

На састанку је  разговарано о раду на предметима ратних злочина, процесу тражења несталих лица,  као и осталим актуелним питањима из области процесуирања предмета ратних злочина.

Током посјете представници удружења су имали прилику постављати питања о предметима које их занимају из дјелокруга рада Тужилаштва БиХ.

Заједничка сарадња кључна је да почињени ратни злочини не остану некажњени, те да се осумњичени починиоци приведу правди без обзира гдје се налазе, као и да свједоци и жртве имају потребну помоћ и подршку у поступцима који се воде пред правосудним институцијама Босне и Херцеговине.

Тужилаштво БиХ одржава редовне контакте и сарадњу са удружењима жртава ратних злочина из свих крајева Босне и Херцеговине.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba