Vijesti

U TUŽILAŠTVU BiH ODRŽANI SASTANCI SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA ŽRTAVA I PORODICA OŠTEĆENIH U PREDMETIMA RATNIH ZLOČINA IZ RAZLIČITIH PODRUČJA BiH

22.09.2022. 16:02

Održavanje redovnih sastanaka sa predstavnicima žrtava također je dio aktivnosti nedavno usvojene Komunikacijske strategije Tužilaštva BiH.

U TUŽILAŠTVU BiH ODRŽANI SASTANCI SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA ŽRTAVA I PORODICA OŠTEĆENIH U PREDMETIMA RATNIH ZLOČINA IZ RAZLIČITIH PODRUČJA BiH

Zamjenik glavnog tužioca i rukovodilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, Ivan Matešić, zajedno sa tužiocima navedenog odjela, u proteklih nekoliko dana održao je sastanke sa predstavnicima udruženja žrtava sa područja Hadžića, Zeničko-dobojskog kantona, Rudog,  Mostara, Foče, Podrinja, Viteza, Bugojna, Vareša, Fojnice, Kiseljaka, Orašja i Žepča.

Na sastanku je  razgovarano o radu na predmetima ratnih zločina, procesu traženja nestalih osoba,  kao i ostalim aktuelnim pitanjima iz oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina.

Tokom posjete predstavnici udruženja su imali priliku postavljati pitanja o predmetima koje ih zanimaju iz djelokruga rada Tužilaštva BiH.

Zajednička saradnja ključna je da počinjeni ratni zločini ne ostanu nekažnjeni, te da se osumnjičeni počinioci privedu pravdi bez obzira gdje se nalaze, kao i da svjedoci i žrtve imaju potrebnu pomoć i podršku u postupcima koji se vode pred pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo BiH održava redovne kontakte i saradnju sa udruženjima žrtava ratnih zločina iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba