Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ АДМИРА АРНАУТОВИЋА (1980)

22.09.2022. 14:41

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ у законском року упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог лишеног слободе у акцији МУП-а КС, по налогу Тужилаштва БиХ.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ АДМИРА АРНАУТОВИЋА (1980)

Приједлог за одређивање мјере притвора предложен је за осумњиченог Адмира Арнаутовића, званог Шмрк, рођеног 1980. године у Сарајеву, држављанина БиХ.

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц), односно због опасности од бјекства, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, као и вршити утицај на свједоке или саучеснике, те починити ново кривично дјело или довршити започето.

Осумњичени је под истрагом због постојања основане сумње да је починио кривично дјело организирани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама, прањем новца из КЗ-а БиХ, те кривично дјело насилничко понашање и наношење тешких повреда из КЗ-а Ф БиХ.

У оквиру истражних активности прикупљене су информације и докази да је осумњичени, дјелујући као организатор међународне организоване групе, дуже вријеме вршио кривична дјела организираног криминала повезана са кријумчарењем и неовлаштеним међународним прометом великих количина опојних дрога кокаин”, “спид” и “марихуана” са подручја земaља ЕУ, Западног Балкана,  као и прекоокеанских земља, те након организованог и извршеног кријумчарења опојну дрогу складиштио и за веће уговорене новчане износе продавао на илегалном нарко-тржишту те на наведени начин стицао противправну имовинску корист у великим износима.

У Суду БиХ одржано је рочиште на основу приједлога на којем је тужилац презентовао притворске разлоге у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba