Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ЗАПОСЛЕНИКА ДКПТ-a БиХ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КОРУПЦИЈУ

21.09.2022. 15:27

Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ, након испитивања, осумњиченог упутио је приједлог притвора за осумњиченог Гачановић Фахрудина, рођеног 1979. године, запослен као полицијски службеник ДКПТ-a БиХ, раније запосленик SIPA-е БиХ.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ЗАПОСЛЕНИКА ДКПТ-a БиХ ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КОРУПЦИЈУ

Осумњичени  је под истрагом и осумњичен је за коруптивно дјеловање и примање дара или других облика користи од више лица из криминогених структура са којима је одржавао активну комуникацију кориштењем Скај апликације, као и договарао достављање криминогеним лицима различитих информација са ознаком тајности из операција полицијских агенција за новчане накнаде у износима до 1000 евра.

На наведени начин осумњичени је за себе остваривао велику незакониту имовинску корист, а наносио штету предметима у борби против тешких облика организованог криминала, а такође угрожавао безбједност правосудних и полицијских службеника који раде на предметима борбе против организованог криминала.

Истрага се односи на кривична дјела примања дара или другог облика користи из члана 217. и повреда тајности поступка из члана 237. КЗ-а БиХ.

Мјера притвора предожена због разлога описаних у члану 132. став 1. тачке б) и ц) ЗКП-а БИХ, односно због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и починити ново кривично дјело или довршити започето.

У односу на другог осумњиченог који је лишен слободе по налогу Тужилаштва БиХ у оквиру другог предмета, осумњичени ће бити испитан у поподневним часовима након чега ће бити донијета тужилачка одлука о приједлогу притвора.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba