Vijesti

DEŽURNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH NALOŽIO DA SE PROVEDU ISTRAŽNE RADNJE U OKVIRU PROCESUIRANJA KRIVIČNOG DJELA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

15.09.2022. 14:50

Nakon zaprimanja informacije, dežurni tužilac je dao policijskim službenicima uputstva za dalje postupanje u predmetu.

DEŽURNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH NALOŽIO DA SE PROVEDU ISTRAŽNE RADNJE U OKVIRU PROCESUIRANJA KRIVIČNOG DJELA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

Postupajući u okviru 24-satne dežure, tužilac Tužilaštva BiH zaprimio je informaciju od pripadnika Granične policije BiH da su na području Zvornika, u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS,  prilikom kontrole otkrivena dva državljana BiH u pokušaju krijumčarenja 12 migranata afro-azijskog porijekla, među kojima i četiri maloljetna djeteta.

Po nalogu dežurnog tužioca policijski službenici Granične policije BiH sačinit će detaljan izvještaj o počinjenom krivičnom djelu koji će dostaviti Tužilaštvu BiH na dalje procesuiranje.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Burundija i Konga, predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.  

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, gotovo svakodnevno preduzima aktivnosti u oblasti procesuiranja krivičnih djela povezanih sa ilegalnim migracijama u Bosni i Hercegovini.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba