Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

13.09.2022. 14:26

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Jakovljević Stanislava, zv. ”Karas”, rođenog 1972. godine u Konjicu, nastanjen u Šamcu.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

Optuženi se tereti da je u kući i pomoćnim objektima koje je koristio posjedovao mašinu za rezanje i proizvodnju duhana, kao i veliku količinu rezanog duhana (192 kilograma), koji nije bio obilježen trošarinskim markicama, niti je optuženi posjedovao dokumentaciju za rezani duhan.

U optužnici se navodi da je optuženi postupao protivno odredbama Zakona o trošarinama u BiH jer se navedene duhanske prerađevine smatraju trošarinskim proizvodom i kao takve, prije stavljanja u promet, moraju biti obilježene trošarinskim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH.

Izvršenjem ovog kaznenog djela nanosi se šteta proračunu Bosne i Hercegovine, kao i zdravlju pučanstva, stavljanjem u promet duhanskih proizvoda koji ne prolaze propisane standarde kvalitete.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo - Nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba