Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ПОЛИЦИЈСКОГ СЛУЖБЕНИКА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И ВИСОКУ КОРУПЦИЈУ У ПРЕДМЕТИМА “ТРАНСПОРТЕР” И “STORAGE”

06.09.2022. 15:59

Након што је испитао осумњичене, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Дејана Јуришића (1983), полицијског службеника запосленог у ПУ Приједор, а који је лишен слободе у акцији МУП-а РС, на подручју Приједора.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ПОЛИЦИЈСКОГ СЛУЖБЕНИКА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ И ВИСОКУ КОРУПЦИЈУ У ПРЕДМЕТИМА “ТРАНСПОРТЕР” И “STORAGE”

Мјера притвора затражена је због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Наведени осумњичени је под истрагом због постојања основане сумње да је починио кривично дјело организирани криминал из члана 250. КЗ-а БиХ, у вези са кривичним дјелом изнуда из члана 232. и кривичним дјелом злоупотреба службеног положаја из члана 315. КЗ-а РС.

У оквиру истражних активности прикупљене су информације и докази да је осумњичени током 2021. године,  као овлаштено лице МУП-а РС-а, имао информацију да се спрема тешко убиство начелника крим-полиције Приједор, Раденка Башића, као и о лицима која убиство припремају а такву информацију није пренио надлежним органима, те да је, умјесто заштите грађана, одржавао контакте са криминогеним лицима и помагао у изнудама новца од грађана на подручју Приједора.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.

Остала двојица осумњичених лишених слободе у истој акцији дала су детаљне исказе, докази су прикупљени и документовани, те за њих није затражена мјера притвора.

  

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba