Вијести

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ КООРДИНИСАО АКТИВНОСТИ У ОТКРИВАЊУ И ПРОЦЕСУИРАЊУ КРИЈУМЧАРА МИГРАНАТА

05.09.2022. 15:03

Поступајући у оквиру 24-часовне тужилачке дежуре, тужилац Тужилаштва БиХ, у контакту и координацији са полицијским службеницима Граничне полиције БиХ, координисао је активности на откривању и лишавању слободе држављанина БиХ осумњиченог за кријумчарење 48 страних држављана који нису посједовали идентификационе документе.

ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ КООРДИНИСАО АКТИВНОСТИ У ОТКРИВАЊУ И ПРОЦЕСУИРАЊУ КРИЈУМЧАРА МИГРАНАТА

Кријумчарење миграната откривено је и спријечено у граничном појасу на подручју Градишке на изласку из Босне и Херцеговине. Наведена лица су откривена приликом граничне контроле аутобуса којим је управљао држављанин БиХ. По налогу дежурног тужиоца полицијски службеници Граничне полиције БиХ сачиниће детаљан извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење лица који ће доставити Тужилаштву БиХ на даље процесуирање.

Пронађени илегални мигранти, према прикупљеним доказима, као и њиховим изјавама, долазе са подручја Авганистана (21) Пакистана (8) и Бангладеша (19), а предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.  

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, готово свакодневно реализује активности које се односе на процесуирање кривичних дјела кријумчарења лица и илегалних миграција, у градовима и подручјима широм Босне и Херцеговине.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba