Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA 4 OSOBE OSUMNJIČENE ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL

24.08.2022. 15:15

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputit će prema Sudu BiH prijedlog pritvora za osumnjičene:

PRIJEDLOG PRITVORA ZA 4 OSOBE OSUMNJIČENE ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL

1.     Stjepić Vasilije, zv. „Profa“, rođen 1967. godine u Brčkom, državljanin BiH i Kraljevine Švedske

2.     Blagojević Mitar, zv.  „General“, rođen 1986. godine u Foči, državljanin BiH

3.     Čalija Miroslav, rođen 1975. godine u mjestu Zijemlje, Mostar, uposlen kao policijski djelatnik MUP-a HNK, državljanin BiH i R Srbije

4.     Šiniković Dražen, rođen 1980. godine u Konjicu, državljanin BiH.

Pritvor za osumnjičene bit će zatražen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i c), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni u predmetu Milan Matković i dr. su pod istragom zbog organiziranog kriminala povezanog sa više teških kaznenih djela, kao i koruptivnim kaznenim djelima koja se odnose na zlouporabu policijskih kapaciteta u izvršenju kaznenih djela i pomaganju počiniteljima.

Aktivnosti se odnose na predmet u kojem se realizira međunarodna suradnja u kaznenom gonjenju nositelja struktura organiziranog kriminala, nakon dešifriranja kriptovanih aplikacija koje su koristili pripadnici organiziranih kriminalnih skupina u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba