Вијести

НА ЛОКАЛИТЕТУ КАЦЕЉ У ОПШТИНИ ФОЧА ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ

24.08.2022. 12:08

Пронађени су посмртни остаци најмање једног лица, као и дијелови одјеће и обуће. Посмртни остаци упућени су у Центар за обдукцију и идентификацију Горажде.

НА ЛОКАЛИТЕТУ КАЦЕЉ У ОПШТИНИ ФОЧА ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ

Стручни сарадник Посебног одјела за ратне злочине, на локалитету Кацељ у околини Устиколине у општини Фоча, по налогу поступајућег тужиоца координисао је рад овлаштених службених лица на ексхумацији/асанацији терена и потрази за посмртним остацима жртава из протеклог рата.

Током ексхумације пронађени су некомплетни посмртни остаци најмање једног лица, који су упућени на даљу судско-медицинску обраду и утврђивање идентитета путем ДНК анализе.

Активности су реализоване у заједничкој сарадњи Тужилаштва БиХ са Федералном управом цивилне заштите, а ексхумација је проведена на изузетно неприступачном локалитету који је претходно деминиран.

У процесу тражења и ексхумације посмртних остатака учествовали су истражилац Института за нестала лица БиХ, љекар судско-медицинске струке, потребни радници уз кориштење адекватне механизације, као и полицијски службеници МУП-а БПК Горажде.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba