Vijesti

NA LOKALITETU KACELJ U OPĆINI FOČA ZAVRŠENA EKSHUMACIJA PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH

24.08.2022. 12:08

Pronađeni su posmrtni ostaci najmanje jedne osobe, kao i dijelovi odjeće i obuće. Posmrtni ostaci upućeni su u Centar za obdukciju i identifikaciju Goražde.

 

NA LOKALITETU KACELJ U OPĆINI FOČA ZAVRŠENA EKSHUMACIJA PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH

Stručni suradnik Posebnog odjela za ratne zločine, na lokalitetu Kacelj u okolici Ustikoline u općini Foča, po nalogu postupajućeg tužitelja koordinirao je rad ovlaštenih službenih osoba na ekshumaciji/asanaciji terena i potrazi za posmrtnim ostacima žrtava iz proteklog rata.

Tijekom ekshumacije pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe, koji su upućeni na daljnju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize.

Aktivnosti su realizirane u zajedničkoj suradnji Tužiteljstva BiH sa Federalnom upravom civilne zaštite, a ekshumacija je provedena na izuzetno nepristupačnom lokalitetu koji je prethodno deminiran.

U procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su istražitelj Instituta za nestale osobe BiH, ljekar sudsko-medicinske struke, potrebni radnici uz korištenje adekvatne mehanizacije, kao i policijski djelatnici MUP-a BPK Goražde.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba