Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН СТРАТЕШКИ ФОРУМ ТУЖИЛАЦА И ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА О ЗАВРШНИМ АКТИВНОСТИМА НА ОБЕЗБЈЕЂЕЊУ ИНТЕГРИТЕТА И ЗАКОНИТОСТИ ИЗБОРА 2022. ГОДИНЕ

23.08.2022. 14:46

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, предсједавао је ванредним састанком на стратешком нивоу на којем су главни тужиоци и директори и званичници полицијских агенција са нивоа Босне и Херцеговине, оба ентитета ФБиХ и РС, као и Брчко дистрикта БиХ, разговарали о мјерама и активностима које су до сада предузете ради обезбјеђења законитости изборног процеса у БиХ.

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН СТРАТЕШКИ ФОРУМ ТУЖИЛАЦА И ПОЛИЦИЈСКИХ АГЕНЦИЈА О ЗАВРШНИМ АКТИВНОСТИМА НА ОБЕЗБЈЕЂЕЊУ ИНТЕГРИТЕТА И ЗАКОНИТОСТИ ИЗБОРА 2022. ГОДИНЕ

Учесници састанка анализирали су и усагласили до сада проведене и предузете активности потребне ради отклањања безбједносних пријетњи, координације дјеловања у кризним ситуацијама, као и испуњења правосудних и безбједносних предуслова потребних за успјешно реализовање  избора у Босни и Херцеговини, што укључује спречавање незаконитости, као и санкционисање и процесуирање кривичних дјела која се односе на изборни процес.

На састанку су главни тужиоци и званичници полицијских агенција такође предочили информације о активностима које се предузимају са циљем омогућавања законитости и безбједности изборног процеса од самог почетка па све до окончања процеса и коначне објаве изборних резултата.

Током састанка договорена је интензивна сарадња и комуникација свих институција на размјени података и информација, као и координација будућих активности како би се успјешно предузеле све потребне мјере и активности ради заштите законитости и безбједности предстојећих избора 2022. године.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba