Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА

15.08.2022. 13:36

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва Босне и Херцеговине подигао је оптужницу против:

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА

- ГОРАНА ГОРАНОВИЋА, рођеног 1980. године у Шамцу, држављанина БиХ и Р Србије, и

- ЖЕЉКА СТАВРИЋА, рођеног 1987. године у Градачцу.

Оптужени се терете да су у периоду од почетка 2020. године, па све до 25.02.2022. године, дјелујући као организована група људи у више наврата, вршили неовлаштену међународну набавку опојне дроге „cannabis“ и “кокаин” са подручја Р Црне Горе и Р Србије, а потом вршили даљу продају опојних дрога на подручју БиХ.

Према прикупљеним доказима и резултатима истраге, оптужени су након организованог и извршеног кријумчарења опојну дрогу складиштили и за веће уговорене новчане износе продавали на илегалном нарко-тржишту те на наведени начин прибавили противправну имовинску корист у износу од 32.496 KM.

Оптужени су опојну дрогу кријумчарили у различитим количинама најчешће од неколико стотина грама до неколико килограма, коју су продавали за износе од 750 евра до 15 800 KM. Најчешће су користили шифроване термине који су означавали врсту, количину и цијену опојне дроге, као и мјесто и вријеме сусрета ради преузимања и исплате цијене за купљене наведене опојне дроге.

Оптужени се терете да су починили кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Редигована оптужница


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba