Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРИПАДНИЦИ МУП-а РС ЛИШИЛИ СЛОБОДЕ ДВА ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

11.08.2022. 13:27

Лишена су слободе два осумњичена лица због постојања основа сумње да су починила више кривичних дјела, а међу осумњиченим је и полицијски службеник МУП-а РС.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРИПАДНИЦИ МУП-а РС ЛИШИЛИ СЛОБОДЕ ДВА ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

Поступајући по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС извршили су претресе на подручју Бање Луке и лишили слободе Недељка Лубуру (1975) и Бојана Рогуљића (1981).

Лица која су лишена слободе под истрагом су, те су осумњичена да су починила кривично дјело организирани криминал у вези са кривичним дјелом кријумчарење лица, а службено лице користећи свој службени положај помагало осумњиченом након извршеног кривичног дјела  злоупотребом положаја или овлаштења.

У овом предмету остварена је значајна међународна сарадња са ЕУРОПОЛ-ом.

Осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњичене и донијети одуку о даљим активностима.

Тужилаштво БиХ ће у наредном периоду, заједно са полицијским партнерским институцијама, ставити фокус на интезивно процесуирање коруптивних дјела високе корупције у којима се врши злоупотреба полицијских капацитета и институција БиХ за извршење кривичних дјела и стицање незаконите имовинске користи.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba