Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРИПАДНИЦИ МУП-а РС ЛИШИЛИ СЛОБОДЕ ВИШЕ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

09.08.2022. 11:09

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, на подручју Градишке и Бања Луке, лишили су слободе више осумњичених.

 

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРИПАДНИЦИ МУП-а РС ЛИШИЛИ СЛОБОДЕ ВИШЕ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који поступа у предметима кодног назива “Транспортер” и “Storage”, координише активности са полицијским припадницима који дјелују на терену.

Акција је усмјерена на четири лица осумњичена да су дужи временски период,  као чланови организоване криминалне групе, вршила кривична дјела организованог криминала повезана са кријумчарењем и неовлаштеним прометом великих количина опојних дрога, недозвољеним прометом акцизних производа, као и на лица која су користећи свој службени положај помагали овим осумњиченим да не буду откривени од органа гоњења, одавањем тајних података и злоупотребом положаја или овлашћења.

Ове активности представљају наставак одлучне борбе против организованих структура нарко-криминала које дјелују у БиХ и земљама региона, а у оквиру акције остварена је значајна међународна сарадња која укључује и прибављање комуникација путем интернет апликација. Међу осумњиченим лицима има и овлаштених службених лица која се сумњиче за пружање подршке припадницима организованих криминалних група.

Осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњичене и донијети одуку о даљим активностима.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba