Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ДРЖАВЉАНА Р ХРВАТСКЕ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ДРЖАВЉАНА Р ТУРСКЕ

05.08.2022. 11:38

У оквиру активности Граничне полиције БиХ, а у координацији са дежурним тужиоцем Тужилаштва БиХ, на међународном граничном прелазу Шамац, приликом редовне контроле откривен је и лишен слободе држављанин Р Хрватске у покушају нелегалног пребацивања 30  држављана Р Турске који нису испуњавали законске услове за улазак у Р Хрватску.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ДРЖАВЉАНА Р ХРВАТСКЕ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ДРЖАВЉАНА Р ТУРСКЕ

Осумњичени Кукец Жељко (1961), држављанин Р Хрватске је приведен поступајућем тужиоцу, који је након испитивања упутио према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора из члана 132. став 1. тачка а) и б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства осумњиченог, те опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Наведени осумњичени је под истрагом због основане сумње да је починио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. у вези са кривичним дјелом покушај из члана 26. КЗ-а БиХ. Он се сумњичи да је у циљу стицања незаконите имовинске користи, по претходном договору и за уговорену новчану накнаду, приликом редовног транспорта робе у товарном простору теретног моторног возила незаконито покушао прокријумчарити држављане Р Турске преко државне границе.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, готово свакодневно реализује активности које се односе на процесуирање кривичних дјела кријумчарења у градовима и подручјима широм Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba