Vijesti

OPTUŽENI ZA KAZNENO DJELO KRIVOTVORENJE NOVCA OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA OD JEDNE GODINE

08.08.2022. 11:18

Optuženi Semir Trebinjac (1991) sporazumno je priznao krivicu, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. 

OPTUŽENI ZA KAZNENO DJELO KRIVOTVORENJE NOVCA OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA OD JEDNE GODINE

Oglašen je krivim za kazneno djelo krivotvorenje novca iz članka 205. stav 1. Kaznenog zakona BiH, u svezi sa člankom 54. istog Zakona, u stjecaju sa kaznenim djelom lažno predstavljanje iz članka 369. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. 

Optuženi je priznao krivnju da je, pomoću odgovarajuće opreme, načinio veći broj krivotvorenih novčanica u apoenima od 20, 50, 100 i 200 KM, potom ih na osmišljen način stavljao u promet najčešće dogovarajući i plaćajući raznu robu putem internet oglasnika, te na dogovoreno mjesto dolazio odjeven u odjeću koja asocira na uniformu policijskih djelatnika.

Sukladno sporazumu, shodno članku 74. KZ-a BiH, od optuženog će se oduzeti predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje kaznenog djela i to oprema i materijal korišten za izradu krivotvorenih novčanica, odjeća koja asocira na policijsku odoru, kao i određena količina krivotvorenih novčanica, te mobilni telefon sa pripadajućom SIM karticom.

Nakon razmatranja sporazuma, Sud Bosne i Hercegovine je prihvatio sporazum i izrekao kaznu optuženom.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba