Вијести

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ПРИПАДНИК ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ ОСУМЊИЧЕН ЗА КОРУПТИВНО ДЈЕЛОВАЊЕ И ПРУЖАЊЕ ПОМОЋИ СТРУКТУРАМА ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА

25.07.2022. 10:39

Поступајући по налогу и под надзором тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине, полицијски службеници ГП БиХ лишили су слободе активног службеника Граничне полиције БиХ.

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ПРИПАДНИК ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ ОСУМЊИЧЕН ЗА КОРУПТИВНО ДЈЕЛОВАЊЕ И ПРУЖАЊЕ ПОМОЋИ СТРУКТУРАМА ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ у предмету организованог криминала и осумњичен је за коруптивно дјеловање и злоупотребу полицијске дужности и доступних информација. Према прикупљеним доказима, наведени осумњичени био је у контакту са припадницима организоване криминалне групе коју у предмету Рашевић и др. (акција кодног назива “Голуб”), истражује Тужилаштво БиХ због организованог криминала, кријумчарења велике количине наркотика и других кривичних дјела.

Прикупљени су докази да је осумњичени припадник Граничне полиције БиХ, ради остваривања незаконите имовинске користи, одавао осумњиченима информације, те давао упуте и помагао их у илегалном преласку границе Босне и Херцеговине, чиме је омогућио кријумчарење веће количине опојних дрога.

Полицијски службеници Граничне полиције БиХ осумњиченог ће у законском року предати тужиоцу који ће испитати осумњиченог, након чега ће донијети одлуку о даљим активностима у предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba