Вијести

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА САСТАО СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АМБАСАДЕ САД-а

20.07.2022. 08:32

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, са тужитељком Суадом Пашић, састао се са представницима Амбасаде Сједињених Америчких Држава, гђом Наталијом Шушак, службеницом за људска права Амбасаде САД-а, г. Frankom Bradsherom, резидентним правним савјетником Програма за развој, помоћ и едукацију тужилаштава у иностранству Министарства правосуђа САД-а (УС ДоЈ/ОПДАТ), као и њиховим сарадницима.

В.Д. ГЛАВНОГ ТУЖИОЦА САСТАО СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АМБАСАДЕ САД-а

На састанку је разговарано о раду Ударне групе за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције, као и неформалне мреже тужилаца и истражилаца у БиХ у борби против трговине људима, а званичници Амбасаде САД-а упознали су в.д. главног тужиоца  Кајганића да је Министарство иностраних послова САД-а објавило Извјештај о трговини људима за ову годину у којем се квалификује и статус Босне и Херцеговине у борби против ових кривичних дјела.

Тужилаштво Босне и Херцеговине и његов Одсјек за борбу против трговине људима и илегалних миграција поступа у великом броју предмета у којима се у борби против ове врсте кривичних дјела, реализује регионална и међународна сарадња, те су и у овој години проведене заједничке међународне операције са циљем процесуирања идентификованих  починилаца ових кривичних дјела.

Такође, Тужилаштво БиХ и Ударна група наставиће са имплементацијом препорука из Извјештаја.

В.д. главног тужиоца Кајганић захвалио се званичницима из САД-а на помоћи и подршци коју Влада САД-а пружа Тужилаштву БиХ, агенцијама за провођење закона и правосуђу Босне и Херцеговине.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba