Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НАПАДА НА ОВЛАШТЕНА СЛУЖБЕНА ЛИЦА ДРЖАВНЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА ИСТРАГЕ И ЗАШТИТУ БиХ (SIPA) У АКТИВНОСТИМА ЛИШЕЊА СЛОБОДЕ

14.07.2022. 09:16

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против НЕДИМА БУКВИЋА, рођеног 1986. године у Добоју, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НАПАДА НА ОВЛАШТЕНА СЛУЖБЕНА ЛИЦА ДРЖАВНЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА ИСТРАГЕ И ЗАШТИТУ БиХ (SIPA) У АКТИВНОСТИМА ЛИШЕЊА СЛОБОДЕ

Оптужени се терети да се, дана 21.12.2020. године, на паркинг простору тржног центра на подручју мјеста Крашево-Јелах у општини Тешањ, управљајући аутомобилом “Шкода”, оглушио на издате наредбе полицијских службеника SIPA-е, који су том приликом били ангажовани на пословима лишења слободе починиоца кривичних дјела у оквиру оперативне акције, са задатком лишења слободе наведеног Недима Буквића, да би оптужени потом напао службена лица насрнувши на њих возилом, те им нанио физичке повреде.

Оптужени се терети да је напао службена лица у институцијама Босне и Херцеговине у вршењу послова безбједности, откривању или лишењу слободе починилаца кривичних дјела, при чему су службеним лицима нанесене физичке повреде, те на тај начин починио кривично дјело - напад на службено лице у обављању послова безбједности, откривању или лишењу слободе починилаца кривичних дјела из члана 241б. став 2. у вези са ставом 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba