Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NAPADA NA OVLAŠTENE SLUŽBENE OSOBE DRŽAVNE AGENCIJE ZA ISTRAGE I ZAŠTITU BiH (SIPA) U AKTIVNOSTIMA LIŠENJA SLOBODE

14.07.2022. 09:16

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv - NEDIMA BUKVIĆA, rođenog 1986. godine u Doboju, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NAPADA NA OVLAŠTENE SLUŽBENE OSOBE DRŽAVNE AGENCIJE ZA ISTRAGE I ZAŠTITU BiH (SIPA) U AKTIVNOSTIMA LIŠENJA SLOBODE

Optuženi se tereti da se, dana 21.12.2020. godine, na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Kraševo-Jelah u općini Tešanj, upravljajući automobilom “Škoda”, oglušio na izdate naredbe policijskih djelatnika SIPA-e, koji su tom prigodom bili angažirani na poslovima lišenja slobode počinitelja kaznenih djela u okviru operativne akcije sa zadatkom lišenja slobode navedenog Nedima Bukvića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio tjelesne povrede.

Optuženi se tereti da je napao službene osobe u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela, pri čemu su službenim osobama nanesene tjelesne povrede, te na taj način počinio kazneno djelo - napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela iz članka 241b. stavak 2. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona BiH.   

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba