Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ И ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЈА РЕАЛИЗУЈУ АКЦИЈУ У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

07.07.2022. 09:14

Поступајућа тужитељка Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију од раних јутарњих часова координише активности полицијских службеника Граничне полиције БиХ који врше претресе на 8 локација, у односу на већи број осумњичених лица. Претреси се врше на подручју Тузле, Зворника, Брчко дистрикта БиХ и Коњица.

ТУЖИЛАШТВО БиХ И ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЈА РЕАЛИЗУЈУ АКЦИЈУ У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

Током истраге у оперативној акцији “Insider” прикупљени су докази да су припадници организоване криминалне групе, у дужем временском периоду ступали у контакт са припадницима мигрантске популације који незаконито бораве у Босни и Херцеговини, те за новчану накнаду вршили скривање, организовање, превоз и кријумчарење илегалних миграната према територији Р Хрватске, те даље према земљама ЕУ.

Извршењем кривичних дјела осумњичени су остваривали велику имовинску корист, те наносили штету безбједносној ситуацији у Босни и Херцеговину у односу на кривична дјела повезана са илегалним миграцијама.

Осумњичени се терете за кривична дјела удруживања ради чињења кривичних дјела и кријумчарење лица. Након што се проведу истражне радње и претреси, поступајућа тужитељка даће упуте о даљим активностима према осумњиченима.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba