Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH I GRANIČNA POLICIJA REALIZIRAJU AKCIJU U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

07.07.2022. 09:14

Postupajuća tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju od ranih jutarnjih sati koordinira aktivnosti policijskih djelatnika Granične policije BiH koji vrše pretrese na 8 lokacija, u odnosu na veći broj osumnjičenih osoba. Pretresi se vrše na području Tuzle, Zvornika, Brčko distrikta BiH i Konjica.

TUŽITELJSTVO BiH I GRANIČNA POLICIJA REALIZIRAJU AKCIJU U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

Tijekom istrage u operativnoj akciji “Insider” prikupljeni su dokazi da su pripadnici organizirane kriminalne skupine, u dužem vremenskom razdoblju, stupali u kontakt sa pripadnicima migrantske populacije koji nezakonito borave u Bosni i Hercegovini, te za novčanu naknadu vršili skrivanje, organiziranje, prijevoz i krijumčarenje ilegalnih migranata prema teritoriju R Hrvatske, te dalje prema zemljama EU.

Izvršenjem kaznenih djela osumnjičeni su ostvarivali veliku imovinsku korist, te nanosili štetu sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovinu u odnosu na kaznena djela povezana sa ilegalnim migracijama.

Osumnjičeni se terete za kaznena djela udruživanja radi činjenja kaznenih djela i krijumčarenje osoba. Nakon što se provedu istražne radnje i pretresi, postupajuća tužiteljica dat će upute o daljnjim aktivnostima prema osumnjičenima.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba