Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА “БЛИНКЕР” У БОРБИ ПРОТИВ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

28.06.2022. 11:55

По налогу Тужилаштва БиХ, полицијски службеници SIPA-е су у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске и Управом за индиректно опорезивање БиХ, реализовали претресе на пет локација на подручју општине Шамац и привели четири осумњичена лица. Претрес је извршен накнадно и за пето осумњичено лице за које се утврдило да посједује предмете који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА “БЛИНКЕР” У БОРБИ ПРОТИВ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

У оквиру истражних и оперативних активности прикупљене су информације и докази да су се осумњичена лица дуже вријеме бавила недозвољеном трговином дувана на начин да су као припадници групе  за организовани криминал незаконито набављали веће количине дувана, припремали у облик погодан за конзумацију, те продавали и стављали у промет на територији БиХ акцизну робу – дуванске прерађевине које нису биле обиљежене контролним маркицама.

Приликом претреса пронађено је и привремено одузето 750 килограма дувана, машина за резање духана, вага, једна аутоматска и полуаутоматска пушка, одређена количина муниције, као и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Лица која су под истрагом у оквиру наведеног предмета, осумњичена су за кривично дјело из члана 250. организирани криминал у вези са кривичним дјелом из члана 210а. недозвољен промет акцизних производа КЗ-а БиХ.

Тужилаштво БиХ, са партнерским институцијама и агенцијама, ради на већем броју предмета који се односе на недозвољен промет дуванских акцизних производа у великим количинама, којим се остварује велика незаконита имовинска корист за починиоце, а наноси се штета буџету и свим грађанима БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba