Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVEDENA AKCIJA KODNOG NAZIVA “BLINKER” U BORBI PROTIV NEOVLAŠTENOG PROMETA TROŠARINSKIH PROIZVODA

28.06.2022. 11:55

Po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e su u suradnji sa policijskim djelatnicima MUP-a Republike Srpske i Upravom za neizravno oporezivanje BiH, realizirali pretrese na pet lokacija na području općine Šamac i priveli četiri osumnjičene osobe. Pretres je izvršen naknadno i za petu osumnjičenu osobu za koju se utvrdilo da posjeduje predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVEDENA AKCIJA KODNOG NAZIVA “BLINKER” U BORBI PROTIV NEOVLAŠTENOG PROMETA TROŠARINSKIH PROIZVODA

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se osumnjičene osobe duže vrijeme bavila nedozvoljenom trgovinom duhana na način da su kao pripadnici skupine za organizirani kriminal nezakonito nabavljali veće količine duhana, pripremali u oblik pogodan za konzumaciju, te prodavali i stavljali u promet na teritoriju BiH trošarinsku robu – duhanske prerađevine koje nisu bile obilježene kontrolnim markicama.

Prigodom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 750 kilograma duhana, mašina za rezanje duhana, vaga, jedna automatska i poluautomatska puška, određena količina streljiva, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Osobe koje su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičene su za kazneno djelo iz članka 250. organizirani kriminal u svezi sa kaznenim djelom iz članka 210a. nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda KZ-a BiH.

Tužiteljstvo BiH, sa partnerskim institucijama i agencijama, radi na većem broju predmeta koji se odnose na nedozvoljen promet duhanskih trošarinskih proizvoda u velikim količinama, kojim se ostvaruje velika nezakonita imovinska korist za počinitelje, a nanosi se šteta proračunu i svim građanima BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba