Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ У ИЗНОСУ ОД 75.949 КМ

22.06.2022. 14:12

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против ПЕШТАЛИЋ НАКИБЕ, рођене 1954. године у мјесту Хумци, општина Лопаре, држављанке БиХ.

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОРЕСКУ УТАЈУ У ИЗНОСУ ОД 75.949 КМ

Оптужена се терети да је, поступајући као директор у правном лицу „Топ-градња“ д.о.о. Градачац, приликом преноса власништва над новосаграђеним некретнинама у стамбено пословном објекту, према коме се пренос права располагања у оквиру тих објеката сматра прометом и подлијеже опорезивању порезом на додатну вриједност, у намјери да избјегне обрачун, пријаву и плаћање ПДВ-а, у пореској пријави за порески период није исказала укупан остварени промет, те је на тај начин, са циљем избјегавања плаћања ПДВ-а оштетила буџет БиХ у укупном износу од 75.949 КМ.

Оптужена је, у намјери да избјегне плаћања давања прописаних пореским законодавством БиХ, пружила лажне податке о својим стеченим опорезивим приходима, који су од утицаја на утврђивање износа обавеза, чиме је  починила  кривично дјело порезна утаја или превара из члана 210. став 3. у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Редигована оптужница


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba