Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POREZNU UTAJU U IZNOSU OD 75.949 KM

22.06.2022. 14:12

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv PEŠTALIĆ NAKIBE, rođene 1954. godine u mjestu Humci, općina Lopare, državljanke BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA POREZNU UTAJU U IZNOSU OD 75.949 KM

Optužena se tereti da je, postupajući kao ravnatelj u pravnoj osobi „Top-gradnja“ d.o.o. Gradačac, prigodom prijenosa vlasništva nad novosagrađenim nekretninama u stambeno poslovnom objektu, prema kome se prijenos prava raspolaganja u okviru tih objekata smatra prometom i podliježe oporezivanju porezom na dodanu vrijednost, u namjeri da izbjegne obračun, prijavu i plaćanje PDV-a, u poreznoj prijavi za porezno razdoblje nije iskazala ukupan ostvareni promet, te je na taj način, sa ciljem izbjegavanja plaćanja PDV-a oštetila proračun BiH u ukupnom iznosu od 75.949 KM.

Optužena je, u namjeri da izbjegne plaćanja davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH, pružila lažne podatke o svojim stečenim oporezivim prihodima, koji su od utjecaja na utvrđivanje iznosa obveza, čime je  počinila  kazneno djelo porezna utaja ili prijevara iz članka 210. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba