Вијести

ЗАТРАЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ РАИЛИЋ ДАЛИБОРА (1985)

22.06.2022. 10:36

Поступајући тужилац у предмету Вељко Угреновић и др. упутио је приједлог за продужење мјере притвора за осумњиченог Раилић Далибора званог “Дуги”, који се терети за организовани криминал, повезан са неовлаштеним прометом опојних дрога на подручју Приједора и околине, као и друга кривична дјела са којим се наведени повезује, укључујући и убиство начелника крим-полиције Приједор, Раденка Башића у марту ове године.

ЗАТРАЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ РАИЛИЋ ДАЛИБОРА (1985)

Притвор је затражен због опасности од бјекства осумњиченог, као и опасности да би осумњичени боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

Тужилаштво БиХ проводи интензивне истражне радње са партнерским институцијама у БиХ и иностранству са циљем окончања истраге против организоване криминалне групе која обухвата и осумњичене за тешка кривична дјела, са подручја Градишке, који су још у бјекству или се њихово изручење очекује из сусједних земаља гдје се налазе у притвору или одређеним мјерама забране.

Такође, ускоро ће бити одржани састанци са званичницима правосудних и полицијских институција у РС како би се договорили даљи кораци у процесуирању тешког убиства начелника крим-полиције Приједор, што је кривично дјело за које према важећем законодавству може бити изречена казна доживотног затвора.

На данашњем одржаном рочишту у Суду БиХ поступајући тужилац детаљно је образложио приједлог за продужење притвора.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba